FORSKNING VEDRØRENDE RESSOURCER, MILJØ OG TEKNIK

Grønlands Naturinstitut (Pinngortitaleriffik)

Grønlands Naturinstitut er Grønlands Selvstyres center for naturforskning. Instituttet ligger i Nuuk og blev oprettet i 1995. Naturinstituttets formål er at tilvejebringe det videnskabelige grundlag for en bæredygtig udnyttelse af de levende ressourcer i og omkring Grønland, at sikre miljøet og den biologiske mangfoldighed, at yde rådgivning til Grønlands Selvstyre og ikke mindst at offentliggøre resultaterne af forskningen.
Grønlands Klimaforskningscenter er desuden forankret ved Naturinstituttet, siden oprettelsen i 2009. Centeret har et internationalt forskningsnetværk og udfører forskning i klimaeffekter på arktiske systemer og for samfund, herunder klimaeffekters betydning for den grønlandske natur og det grønlandske samfund. Det er Det danske Videnskabsministerium der i samarbejde med Landsstyreområdet for forskning har indgået aftale om oprettelsen af Grønlands Klimaforskningscenter, i første omgang for en femårig periode.

Se nærmere om Naturinstituttets og Grønlandsk Klimaforskningscenters aktiviteter på denne hjemmeside: www.natur.gl

 

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)

GEUS' arbejdsfelt - geovidenskabelige undersøgelser, forskning, rådgivning og geologisk kortlægning - er primært knyttet til Danmark og Grønland. GEUS er en forsknings- og rådgivningsinstitution i det danske Klima- og Energiministerium.

Yderligere oplysninger om GEUS’ arbejde og publikationer kan findes på denne hjemmeside: www.geus.dk

 

Danmarks Miljøundersøgelser

En væsentlig aktivitet i Danmarks Miljøundersøgelser (DMU) er at udføre undersøgelser og foretage vurderinger af de miljømæssige forhold i forbindelse med efterforskning og udnyttelse af olie og mineraler i Grønland. Arbejdet udføres som bistand til Råstofdirektoratets myndighedsbehandling af råstofaktiviteterne.

Se mere om DMU på denne hjemmeside: www.dmu.dk

 

Grønlands Forundersøgelser - Asiaq

Grønlands Forundersøgelser, Asiaq, indsamler data om Grønlands fysiske omgivelser. Det sker dels ved løsning af almindelige driftsopgaver inden for hydrologi, klima, geoteknik, landmåling og kortlægning, dels ved deltagelse i diverse aktuelle projekter.

Se nærmere om Asiaq på denne hjemmeside: www.asiaq.gl

 

Center for Arktisk Teknologi

Center for Arktisk Teknologi er oprettet i et samarbejde mellem Grønland og Danmark for at styrke den teknisk/videnskabelige forskning i den beboede del af Grønland.

Center for Arktisk teknologi fokuserer på byggeri, miljø, råstoffer og energiforhold som hovedemner, bl.a. forskningsmæssigt.

Se nærmere på denne hjemmeside: www.arktiskcenter.gl